ЗОЛОТОПОТІЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Тернопільська область, Чортківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Громадське обговорення перепрофілювання (зміну типу ) Возилівського ліцею Золотопотіцької ТГ

Дата: 15.07.2023 12:32
Кількість переглядів: 55

 

УКРАЇНА

ЗОЛОТОПОТІЦЬКА  СЕЛИЩНА  РАДА

ЧОРТКІВСЬКОГО РАЙОНУ  ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ  ОБЛАСТІ

ВОСЬМЕ СКЛИКАННЯ

28 сесія

 

Рішення №2352

14  липня  2023 року                                                         смт. Золотий Потік

 

 

Відповідно до ст..42,26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», постанови КМУ від 03.11.2010 № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики», Законів України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту», «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення механізмів формування мережі ліцеїв для запровадження якісної профільної середньої освіти»,   до статті 143 Конституції України, Золотопотіцька селищна рада

                        

                                                 ВИРІШИЛА

1.Розпочати процедуру  громадського обговорення   перепрофілювання (зміну типу ) Возилівського ліцею Золотопотіцької ТГ згідно інформаційного повідомлення що додається.

2.Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення (слухання) перепрофілювання (зміни типу) Возилівського ліцею Золотопотіцької селищної  ради оприлюднити на офіційному сайті Золотопотіцької селищної ради.

3.Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійні комісії селищної ради постійна комісія з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів, інвестицій, регуляторної політики, торгівлі, послуг та розвитку підприємництва; постійна комісія з питань освіти, науки, культури, мови, прав національних меншин, міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму, соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства.

 

 

 

Т.В.О. селищного голови                                     Уляна ДЕМ’ЯНЧУК

 

 

                                  

                                                                                    Додаток до рішення сесії 

                                                                       №2352 від 14 липня 2023 року

Інформаційне повідомлення

про проведення громадського обговорення (слухання) щодо перепрофілювання (зміни типу) закладу освіти Золотопотіцької селищної  ради 

1. Найменування організатора громадського обговорення (слухань) – Золотопотіцька селищна рада рада.

2. Мета: врахування думки жителів Золотопотіцької територіальної  громади щодо  перепрофілювання  Возилівського ліцею у Возилівську гімназію

Відповідно до Закону України «Про повну загальну середню освіту» від 18 березня 2020 року, не вживаються терміни «І ступінь» чи «І-ІІ», «І-ІІІ ступені». Натомість Закон передбачає, що здобуття повної загальної середньої освіти на певному рівні забезпечуватимуть:

- початкова школа;

- гімназія;

- ліцей.

Крім того, згідно з підпунктом 13 пункту 3 розділу ХІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про освіту», який набрав чинності 28 вересня 2017 року, передбачається, що переоформлення установчих документів закладів освіти з метою приведення їх у відповідність із Законом здійснюється протягом п'яти років з дня набрання чинності Законом. Відповідно до пункту 5 цього ж розділу Закону засновникам закладів освіти рекомендовано протягом п’яти років привести установчі документи закладів освіти у відповідність із Законом.

Таким чином, установчі документи, зокрема статути закладів загальної середньої освіти, мають бути переоформлені до 28 вересня 2022 року.

Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» (ст. 26) реорганізація або ліквідація навчальних закладів комунальної форми власності здійснюється за рішенням місцевої ради.

Реорганізація і ліквідація закладів загальної середньої освіти у сільській місцевості допускаються лише після громадського обговорення проєкту відповідного рішення засновника (стаття 32 Закону України «Про повну загальну середню освіту»).

Розрахункова наповнюваність класів визначається з урахуванням кількості населення та щільності його проживання і є основною складовою у розрахунку субвенції з державного бюджету, яка передбачена  на заробітну плату педагогічних працівників. 

У зв’язку з малою наповненістю класів комунального закладу освіти є загроза втратити права громади на отримання освітньої субвенції з державного бюджету на оплату праці педагогічним працівникам закладу.

В такому випадку, бюджетне навантаження щодо оплати заробітної плати педагогам цього закладу буде покладене на місцевий бюджет, що призведе до мінімізації видатків на основні поточні потреби закладів (покращення матеріально-технічної бази тощо) і негативно вплине на забезпечення надання якісних освітніх послуг і забезпечення комфортного освітнього простору (середовища).

З метою збереження за закладами освіти високого коефіцієнту при розподілі освітньої субвенції, збереження робочих місць та рівня заробітних плат педагогічних працівників, є потреба провести заходи щодо трансформації (зміни) мережі закладів освіти згідно запропонованого проєкту рішення (додаються).  

Крім того, заходи з оптимізації шкільної мережі дадуть можливість створення єдиного освітнього простору, раціонального та ефективного використання наявних ресурсів, їх спрямування на задоволення освітніх потреб учнів та вихованців.

3. До участі в обговоренні запрошуються всі  мешканці Золотопотіцької територіальної громади, депутати Золотопотіцької селищної ради, тощо.

4.  Формат проведення громадського обговорення:

У зв’язку з продовженням воєнного стану   та забороною масових зібрань, пропозиції та зауваження приймаються у письмовій формі із зазначенням особи та контактної інформації заявника за адресою: 48451, Тернопільська область, Чортківський район, смт.Золотий Потік, вул.. Д.Галицького 124, електронна адреса:[04392735@mail.gov.ua  або   zpotiksrada@ukr.net] .

Також із дотриманням усіх заходів безпеки публічне громадське обговорення передбачатиме на території села Возилів: громадських слухань,  зустрічей з громадськістю та колективом закладу освіти.

5. Місцезнаходження та адреса електронної пошти, номер телефону організатора громадського обговорення, за якими можна отримати консультації з питання, що винесено на громадське обговорення:

Адреса: 48451, 48451, Тернопільська область, Чортківський район, смт.Золотий Потік, вул.. Д.Галицького 124,

електронна адреса:[04392735@mail.gov.ua  або   zpotiksrada@ukr.net]

6. Прізвище та імя особи, визначеної відповідальною за громадське обговорення – Крисюк Андрій Іванович –керуючий справами Золотопотіцької селищної ради телефон: 0971450711.

Контактна особа –                    – головний спеціаліст відділу освіти, культури, молоді та спорту Золотопотіцької селищної ради, телефон: _____________.

7. Строк і спосіб оприлюднення результатів обговорення:

Звіт за результатами обговорення буде оприлюднений на офіційному веб-сайті Золотопотіцької селищної ради у строки, передбачені чинним законодавством.

      

 

Т.В.О. селищного голови                                                     Уляна ДЕМ’ЯНЧУК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь