ЗОЛОТОПОТІЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Тернопільська область, Чортківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про бюджет Золотопотіцької селищної територіальної громади на 2024 рік

Дата: 18.12.2023 08:18
Кількість переглядів: 73

Тризуб                                                               

ЗОЛОТОПОТІЦЬКА   СЕЛИЩНА   РАДА

 

ЧОРТКІВСЬКОГО  РАЙОНУ  ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

(восьме  скликання)

 

                                             ТРИДЦЯТЬ ДРУГА  СЕСІЯ

 

                                                      РІШЕННЯ № ____

 

від ___ грудня 2023 року                          смт.Золотий Потік                                                                

 

Про бюджет Золотопотіцької

селищної територіальної

громади на 2024 рік

(код бюджету 1950800000)

 

Керуючись пунктом 23 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтями  20, 72, 76, 77 Бюджетного кодексу України, розглянувши  пропозиції виконавчого комітету Золотопотіцької селищної ради від 18 грудня 2023 року №  ____, враховуючи  рекомендації  постійної комісії Золотопотіцької селищної ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів, інвестицій, регуляторної політики, торгівлі,послуг та розвитку  підприємництва , Золотопотіцька селищна рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Визначити на 2024 рік:

- доходи  бюджету селищної територіальної громади у сумі 129 318 400  гривень, в тому числі доходи загального фонду бюджету селищної територіальної громади 126 811 500 гривень та доходи спеціального фонду  бюджету селищної територіальної громади  2 506 900  гривень згідно з додатком 1 до цього рішення;

- видатки  бюджету селищної територіальної громади у сумі 129 318 400   гривень, в тому числі видатки загального фонду  бюджету селищної територіальної громади 126 811 500 гривень та  видатки спеціального фонду  бюджету селищної територіальної громади  2 506 900 гривень;

- оборотний  залишок бюджетних коштів бюджету селищної територіальної громади у розмірі 50 000 гривень, що становить 0,04 відсотків видатків загального фонду селищного бюджету, визначених цим пунктом;

- резервний фонд бюджету у розмірі 500 000 гривень, що становить 0,39 відсотків видатків загального фонду бюджету селищної територіальної громади, визначених цим пунктом.

 

2. Затвердити бюджетні призначення головним розпорядникам коштів  бюджету селищної територіальної громади на 2024 рік у розрізі відповідальних виконавців за бюджетними програмами  згідно з додатком  3 до цього рішення.

 

3. Затвердити  на 2024 рік міжбюджетні трансферти згідно з додатком 4 до цього рішення.

Надати право виконавчому комітету Золотопотіцької селищної ради протягом 2024 року приймати рішення щодо розподілу обсягів трансфертів з державного бюджету місцевим бюджетам та з місцевих бюджетів у період між сесіями Золотопотіцької селищної ради за погодженням з постійною комісією Золотопотіцької селищної ради з  питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів, інвестицій, регуляторної політики, торгівлі,послуг та розвитку  підприємництва з наступним внесенням змін до рішення Золотопотіцької селищної ради про бюджет селищної територіальної громади.

 

4. Затвердити розподіл витрат бюджету селищної територіальної громади на реалізацію місцевих/регіональних програм у сумі 5085000 гривень згідно з додатком 4 до цього рішення.

 

5. Установити, що у загальному фонді  бюджету селищної територіальної громади на 2024 рік:

     1) до доходів загального фонду бюджету селищної територіальної громади належать доходи, визначені статтею 64 Бюджетного кодексу України, та трансферти, визначені статтями 97 та 101  Бюджетного кодексу України (крім субвенцій, визначених статтею 69-1 та частиною першою статті 71 Бюджетного кодексу України);

          2) джерелами формування у частині фінансування є кошти, визначені частиною 1 статті 72 Бюджетного кодексу України в частині спрямування до бюджету розвитку (спеціального фонду) коштів із загального фонду.

 

6. Установити, що джерелами формування спеціального фонду  бюджету селищної територіальної громади на 2024 рік:

1) у частині доходів є надходження, визначені статтею 691 та  71 Бюджетного кодексу України;

2) у частині фінансування є кошти, визначені пунктом 10 частини 1 статті 71 Бюджетного кодексу України в частині залучення коштів із загального фонду.

 

7. Установити, що у 2024 році кошти, отримані до спеціального фонду  бюджету селищної територіальної громади згідно з відповідними пунктами частини 1 статті 691 Бюджетного кодексу України, спрямовуються на реалізацію заходів, визначених частиною 2  статті 70  Бюджетного кодексу України.

 

         8.  Визначити на 2024 рік відповідно до статті 55 Бюджетного кодексу України захищеними видатками  бюджету селищної територіальної громади видатки загального фонду на:

  • оплату праці працівників бюджетних установ;
  • нарахування на заробітну плату;
  • придбання медикаментів та перев’язувальних матеріалів;
  • забезпечення продуктами харчування;
  • оплату комунальних послуг та енергоносіїв;
  • соціальне забезпечення;
  • поточні трансферти населенню;
  • поточні трансферти місцевим бюджетам;
  • оплата енергосервісу;

 

9. Надати право фінансовому управлінню Золотопотіцької селищної ради отримувати позики на покриття тимчасових касових розривів бюджету селищної територіальної громади, пов’язаних із забезпеченням захищених видатків загального фонду, в межах поточного бюджетного періоду за рахунок коштів єдиного казначейського рахунку на договірних умовах без нарахування відсотків за користування цими коштами з обов’язковим їх поверненням до кінця поточного бюджетного періоду у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України, відповідно до статей 43, 73 Бюджетного кодексу України.

 

10. Головним розпорядникам коштів бюджету селищної територіальної громади забезпечити виконання норм Бюджетного кодексу України стосовно:

1) затвердження паспортів бюджетних програм протягом 45 днів з дня набрання чинності цим рішенням;

2) здійснення управління бюджетними коштами у межах встановлених їм бюджетних повноважень та оцінки ефективності бюджетних програм, забезпечуючи ефективне, результативне і цільове використання бюджетних коштів, організацію та координацію роботи розпорядників бюджетних коштів нижчого рівня та одержувачів бюджетних коштів у бюджетному процесі;

3) забезпечити доступність інформації про бюджет відповідно до вимог статті 28 Бюджетного кодексу України:

здійснення публічного представлення та публікації інформації про бюджет за бюджетними програмами та показниками, бюджетні призначення щодо яких затверджені цим рішенням, відповідно до вимог та за формою, встановленими Міністерством фінансів України, до 15 березня 2024 року;

оприлюднення паспортів бюджетних програм у триденний строк з дня затвердження таких документів;

4) взяття бюджетних зобов'язань, довгострокових зобов’язань за енергосервісом та здійснення витрат бюджету;

5) забезпечення у першочерговому порядку потребу в коштах на оплату праці працівників бюджетних установ відповідно до встановлених законодавством України умов оплати праці та розміру мінімальної заробітної плати;

6) забезпечення у повному обсязі проведення розрахунків за електричну та теплову енергію, водопостачання, водовідведення, природний газ, інші енергоносії, комунальні послуги та послуги зв'язку, які споживаються бюджетними установами, та укладання договорів за кожним видом відповідних послуг у межах бюджетних асигнувань, затверджених у кошторисі.

 

11. Надати право виконавчому комітету Золотопотіцької селищної ради, в окремих випадках в міжсесійний період, з метою ефективного управління бюджетними коштами, керуючись частиною 10 статті 23 Бюджетного кодексу України здійснювати перерозподіл видатків бюджету селищної територіальної громади в межах загального обсягу бюджетних призначень головного розпорядника коштів бюджету селищної територіальної громади за кодами програмної класифікації видатків за загальним та спеціальним фондами бюджету, включаючи резервний фонд бюджету, додаткові дотації та субвенції, а також збільшення/зменшення видатків розвитку за рахунок зменшення/збільшення інших видатків за погодженням з постійною комісією з питань планування, фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку селищної ради.

 

12. Установити, що перерахування сум іншої субвенції здійснюється на рахунки загального та спеціального фондів місцевих бюджетів, відкриті в органах Державної казначейської служби, на підставі платіжних доручень фінансового управління  Золотопотіцької селищної ради.

 

13. Установити, що відповідно до пункту 35 частини 1 статті 64 Бюджетного кодексу України, комунальні унітарні підприємства, які належать до комунальної  власності територіальної громади  сплачують до загального фонду  бюджету селищної територіальної громади частину прибутку (доходу).

                Частина прибутку (доходу) сплачується до бюджету селищної територіальної громади за результатами фінансово-господарської діяльності 2023 року та наростаючим підсумком щоквартальної фінансово-господарської діяльності у 2024 році і зараховується на відповідні рахунки з обліку надходжень до загального фонду бюджету селищної територіальної громади, відкриті в органах Державної  казначейської служби.

                Відрахування частини прибутку (доходу) здійснюється комунальними унітарними підприємствами,  які належать до комунальної власності територіальної  громади у розмірі 15 відсотків чистого прибутку (доходу), розрахованого згідно з положеннями (стандартами) бухгалтерського обліку.

                 

          14. Це рішення набуває чинності з 01 січня 2024 року.

         

15. Додатки 1,2,3,4 до цього рішення є його невід’ємною частиною.

         

          16.Фінансовому відділу Золотопотіцької селищної ради забезпечити  оприлюднення  цього рішення в десятиденний строк з дня його прийняття, відповідно до частини четвертої статті 28 Бюджетного кодексу України, у незалежній громадсько-політичній газеті  Бучаччини  «Нова доба».

 

17. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань планування, фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку селищної ради.

 

 

 

        Т.в.о селищного голови:                                             Уляна  ДЕМ'ЯНЧУК.

 

         

 

      Додаток 1    
      до рішення ____________ ради  
      "Про _____________ бюджет на 2024 рік"
           
ДОХОДИ

місцевого бюджету на 2024 рік
1950800000          
(код бюджету)         (грн)
Код Найменування згідно з Класифікацією доходів бюджету Усього Загальний фонд Спеціальний фонд
усього у тому числі бюджет розвитку
1 2 3 4 5 6
10000000 Податкові надходження 37 404 036,00 37 386 036,00 18 000,00 0,00
11000000 Податки на доходи, податки на прибуток, податки на збільшення ринкової вартості 28 979 000,00 28 979 000,00 0,00 0,00
11010000 Податок та збір на доходи фізичних осіб 28 974 000,00 28 974 000,00 0,00 0,00
11010100 Податок на доходи фізичних осіб, що сплачується податковими агентами, із доходів платника податку у вигляді заробітної плати 23 066 000,00 23 066 000,00 0,00 0,00
11010400 Податок на доходи фізичних осіб, що сплачується податковими агентами, із доходів платника податку інших ніж заробітна плата 5 850 000,00 5 850 000,00 0,00 0,00
11010500 Податок на доходи фізичних осіб, що сплачується фізичними особами за результатами річного декларування 58 000,00 58 000,00 0,00 0,00
11020000 Податок на прибуток підприємств 5 000,00 5 000,00 0,00 0,00
11020200 Податок на прибуток підприємств та фінансових установ комунальної власності 5 000,00 5 000,00 0,00 0,00
13000000 Рентна плата та плата за використання інших природних ресурсів 71 200,00 71 200,00 0,00 0,00
13010000 Рентна плата за спеціальне використання лісових ресурсів 70 000,00 70 000,00 0,00 0,00
13010100 Рентна плата за спеціальне використання лісових ресурсів в частині деревини, заготовленої в порядку рубок головного користування 40 000,00 40 000,00 0,00 0,00
13010200 Рентна плата за спеціальне використання лісових ресурсів (крім рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів в частині деревини, заготовленої в порядку рубок головного користування) 30 000,00 30 000,00 0,00 0,00
13030000 Рентна плата за користування надрами загальнодержавного значення 1 200,00 1 200,00 0,00 0,00
13030100 Рентна плата за користування надрами для видобування інших корисних копалин загальнодержавного значення 1 200,00 1 200,00 0,00 0,00
14000000 Внутрішні податки на товари та послуги 732 209,00 732 209,00 0,00 0,00
14020000 Акцизний податок з вироблених в Україні підакцизних товарів (продукції) 30 000,00 30 000,00 0,00 0,00
14021900 Пальне 30 000,00 30 000,00 0,00 0,00
14030000 Акцизний податок з ввезених на митну територію України підакцизних товарів (продукції) 105 000,00 105 000,00 0,00 0,00
14031900 Пальне 105 000,00 105 000,00 0,00 0,00
14040000 Акцизний податок з реалізації суб`єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів 597 209,00 597 209,00 0,00 0,00
14040100 Акцизний податок з реалізації виробниками та/або імпортерами, у тому числі в роздрібній торгівлі тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, що оподатковується згідно з підпунктом 213.1.1 206 309,00 206 309,00 0,00 0,00
14040200 Акцизний податок з реалізації суб`єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів (крім тих, що оподатковуються згідно з підпунктом 213.1.14 пункту 213.1 статті 213 Податкового кодексу України) 390 900,00 390 900,00 0,00 0,00
18000000 Місцеві податки та збори, що сплачуються (перераховуються) згідно з Податковим кодексом України 7 603 627,00 7 603 627,00 0,00 0,00
18010000 Податок на майно 2 152 172,00 2 152 172,00 0,00 0,00
18010200 Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачений фізичними особами, які є власниками об`єктів житлової нерухомості 52 000,00 52 000,00 0,00 0,00
18010300 Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачений фізичними особами, які є власниками об`єктів нежитлової нерухомості 390 000,00 390 000,00 0,00 0,00
18010400 Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачений юридичними особами, які є власниками об`єктів нежитлової нерухомості 237 670,00 237 670,00 0,00 0,00
18010500 Земельний податок з юридичних осіб 189 002,00 189 002,00 0,00 0,00
18010600 Орендна плата з юридичних осіб 680 000,00 680 000,00 0,00 0,00
18010700 Земельний податок з фізичних осіб 508 000,00 508 000,00 0,00 0,00
18010900 Орендна плата з фізичних осіб 95 500,00 95 500,00 0,00 0,00
18030000 Туристичний збір 805,00 805,00 0,00 0,00
18030200 Туристичний збір, сплачений фізичними особами 805,00 805,00 0,00 0,00
18050000 Єдиний податок 5 450 650,00 5 450 650,00 0,00 0,00
18050300 Єдиний податок з юридичних осіб 91 200,00 91 200,00 0,00 0,00
18050400 Єдиний податок з фізичних осіб 4 399 450,00 4 399 450,00 0,00 0,00
18050500 Єдиний податок з сільськогосподарських товаровиробників, у яких частка сільськогосподарського товаровиробництва за попередній податковий (звітний) рік дорівнює або перевищує 75 відсотків 960 000,00 960 000,00 0,00 0,00
19000000 Інші податки та збори 18 000,00 0,00 18 000,00 0,00
19010000 Екологічний податок 18 000,00 0,00 18 000,00 0,00
19010100 Екологічний податок, який справляється за викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин стаціонарними джерелами забруднення (за винятком викидів в атмосферне повітря двоокису вуглецю) 18 000,00 0,00 18 000,00 0,00
20000000 Неподаткові надходження 2 729 914,00 241 014,00 2 488 900,00 0,00
21000000 Доходи від власності та підприємницької діяльності 100 614,00 100 614,00 0,00 0,00
21010000 Частина чистого прибутку (доходу) державних або комунальних унітарних підприємств та їх об`єднань, що вилучається до відповідного бюджету, та дивіденди (дохід), нараховані на акції (частки) господарських товариств, у статутних капіталах яких є державна аб 3 114,00 3 114,00 0,00 0,00
21010300 Частина чистого прибутку (доходу) комунальних унітарних підприємств та їх об`єднань, що вилучається до відповідного місцевого бюджету 3 114,00 3 114,00 0,00 0,00
21080000 Інші надходження 97 500,00 97 500,00 0,00 0,00
21081100 Адміністративні штрафи та інші санкції 57 000,00 57 000,00 0,00 0,00
21081500 Штрафні санкції, що застосовуються відповідно до Закону України `Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального` 40 500,00 40 500,00 0,00 0,00
22000000 Адміністративні збори та платежі, доходи від некомерційної господарської діяльності 71 600,00 71 600,00 0,00 0,00
22010000 Плата за надання адміністративних послуг 17 800,00 17 800,00 0,00 0,00
22012500 Плата за надання інших адміністративних послуг 17 800,00 17 800,00 0,00 0,00
22080000 Надходження від орендної плати за користування цілісним майновим комплексом та іншим державним майном 44 000,00 44 000,00 0,00 0,00
22080400 Надходження від орендної плати за користування майновим комплексом та іншим майном, що перебуває в комунальній власності 44 000,00 44 000,00 0,00 0,00
22090000 Державне мито 8 100,00 8 100,00 0,00 0,00
22090100 Державне мито, що сплачується за місцем розгляду та оформлення документів, у тому числі за оформлення документів на спадщину і дарування 100,00 100,00 0,00 0,00
22090200 Державне мито, не віднесене до інших категорій 8 000,00 8 000,00 0,00 0,00
22130000 Орендна плата за водні об`єкти (їх частини), що надаються в користування на умовах оренди Радою міністрів Автономної Республіки Крим, обласними, районними, Київською та Севастопольською міськими державними адміністраціями, місцевими радами 1 700,00 1 700,00 0,00 0,00
24000000 Інші неподаткові надходження 68 800,00 68 800,00 0,00 0,00
24060000 Інші надходження 68 800,00 68 800,00 0,00 0,00
24060300 Інші надходження 68 800,00 68 800,00 0,00 0,00
25000000 Власні надходження бюджетних установ 2 488 900,00 0,00 2 488 900,00 0,00
25010000 Надходження від плати за послуги, що надаються бюджетними установами згідно із законодавством 2 488 900,00 0,00 2 488 900,00 0,00
25010100 Плата за послуги, що надаються бюджетними установами згідно з їх основною діяльністю 2 488 900,00 0,00 2 488 900,00 0,00
  Усього доходів (без урахування міжбюджетних трансфертів) 40 133 950,00 37 627 050,00 2 506 900,00 0,00
40000000 Офіційні трансферти 89 184 450,00 89 184 450,00 0,00 0,00
41000000 Від органів державного управління 89 184 450,00 89 184 450,00 0,00 0,00
41020000 Дотації з державного бюджету місцевим бюджетам 20 585 600,00 20 585 600,00 0,00 0,00
41020100 Базова дотація 20 585 600,00 20 585 600,00 0,00 0,00
41030000 Субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам 68 549 200,00 68 549 200,00 0,00 0,00
41033900 Освітня субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам 68 549 200,00 68 549 200,00 0,00 0,00
41050000 Субвенції з місцевих бюджетів іншим місцевим бюджетам 49 650,00 49 650,00 0,00 0,00
41053900 Інші субвенції з місцевого бюджету 49 650,00 49 650,00 0,00 0,00
X Разом доходів 129 318 400,00 126 811 500,00 2 506 900,00 0,00
           
           
  Т.в.о.селищного голови    

Уляна ДЕМ`ЯНЧУК

 

 

 

    Додаток 3  
    до Типової форми рішення про місцевий бюджет  
    (пункт 3)  
         
Міжбюджетні трансферти на 2024 рік  
1950800000  
(код бюджету)  
      1. Показники міжбюджетних трансфертів з інших бюджетів    
      (грн)  
Код Класифікації доходу бюджету/ Код бюджету Найменування трансферту/ Найменування бюджету – надавача міжбюджетного трансферту Усього  
1 2 3  
І. Трансферти до загального фонду бюджету  
41020100 Базова дотація 20 585 600,00  
9900000000 Державний бюджет 20 585 600,00  
41033900 Освітня субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам 68 549 200,00  
9900000000 Державний бюджет 68 549 200,00  
41053900 Інші субвенції з місцевого бюджету 49 650,00  
1910000000 Обласний бюджет Тернопільської області 49 650,00  
ІІ. Трансферти до спеціального фонду бюджету  
41020100 Базова дотація -  
9900000000 Державний бюджет -  
41033900 Освітня субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам -  
9900000000 Державний бюджет -  
41053900 Інші субвенції з місцевого бюджету -  
1910000000 Обласний бюджет Тернопільської області -  
X УСЬОГО за розділом І та ІІ, у тому числі:  89 184 450,00  
X загальний фонд   89 184 450,00  
X спеціальний фонд   -  
         
      2. Показники міжбюджетних трансфертів іншим бюджетам (грн)  
Код Програмної класифікації видатків та кредитування місцевого бюджету/ Код бюджету Код типової програмної класифікації видатків та кредитування місцевого бюджету  Найменування трансферту/ Найменування бюджету – отримувача міжбюджетного трансферту Усього  
1 2 3 4  
І. Трансферти із загального фонду бюджету  
3719770 9770 Інші субвенції з місцевого бюджету 464 184,00  
1955500000 9770 Бюджет Бучацької міської територіальної громади 464 184,00  
ІІ. Трансферти із спеціального фонду бюджету  
3719770 9770 Інші субвенції з місцевого бюджету -  
1955500000 9770 Бюджет Бучацької міської територіальної громади -  
X X УСЬОГО за розділом І та ІІ, у тому числі:  464 184,00  
X X загальний фонд 464 184,00  
X X спеціальний фонд -  
         
{ До рішення про місцевий бюджет №  від  р. }  

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь