ЗОЛОТОПОТІЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Тернопільська область, Чортківський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Селищний бюджет на 2023 рік

Дата: 12.01.2023 14:59
Кількість переглядів: 190

Тризуб                                     

ЗОЛОТОПОТІЦЬКА   СЕЛИЩНА   РАДА

 

                      ЧОРТКІВСЬКОГО  РАЙОНУ  ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

(восьме  скликання)

 

 ДВАДЦЯТЬ  ПЯТА  СЕСІЯ

 

РІШЕННЯ №  2 192

 

від  21 грудня 2022 року                                                     

 

Про селищний бюджет

на 2023 рік

 

19508000000

 (код бюджету)

 

 

 

Відповідно до пункту 23 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статей 20, 77 Бюджетного кодексу України, враховуючи рекомендації постійної комісії з питань планування соціально-економічного розвитку бюджету та фінансів, інвестицій, регуляторної політики, торгівлі, послуг та розвитку підприємництва, селищна рада

 

                                                 ВИРІШИЛА:

 

  1. Визначити на 2023 рік:

 

- доходи селищного бюджету у сумі 69 474 300 гривень, в тому числі доходи загального фонду селищного бюджету 66 789 500 гривень та доходи спеціального фонду селищного бюджету 2 684 800 гривень,  згідно з додатком 1 до цього рішення;

 

- видатки селищного бюджету у сумі  69 474 300 гривень, в тому числі видатки загального фонду селищного бюджету 66 789 500 гривень, та  видатки спеціального фонду селищного бюджету 2 684 800 гривень ,  згідно з додатком 2 до цього рішення;

 

- оборотний  залишок бюджетних коштів селищного бюджету у розмірі 10 000 гривень, що становить 0,01 відсотків видатків загального фонду селищного бюджету, визначених цим пунктом;

 

- резервний фонд селищного бюджету у розмірі 500 000 гривень, що становить 0,7 відсотка видатків загального фонду селищного бюджету, визначених цим пунктом.

 

2. Затвердити бюджетні призначення головним розпорядникам коштів селищного бюджету на 2023 рік у розрізі відповідальних виконавців за бюджетними програмами  згідно з додатком  2 до цього рішення.

 

3. Затвердити  на 2023 рік міжбюджетні трансферти,згідно з додатком 3 до цього рішення.

 

4. Затвердити розподіл витрат селищного бюджету на реалізацію місцевих/регіональних програм   у сумі  6 025 000 гривень, згідно з додатком 4 до цього рішення.

         5. Установити, що у загальному фонді селищного бюджету на 2023 рік:

 

1) до доходів загального фонду селищного бюджету належать доходи, визначені статтею 64 Бюджетного кодексу України, та трансферти, визначені статтями 97, 101, 103-2  Бюджетного кодексу України, а також надходження відповідно до Закону України «Про Державний бюджет на 2023 рік»

 

 2) джерелами формування у частині фінансування є кошти, визначені частиною 1 статті 72 Бюджетного кодексу України в частині спрямування до бюджету розвитку (спеціального фонду) коштів із загального фонду.

 

           6. Установити, що джерелами формування спеціального фонду селищного бюджету на 2023 рік:

 

1) у частині доходів є надходження, визначені статтею 69-1Бюджетного кодексу України, а також надходження відповідно до Закону України «Про Державний бюджет на 2023 рік».

 

2) у частині фінансування є надходження, визначені пунктом 10 частини 1 статті 71 Бюджетного кодексу України та залишки коштів спеціального фонду .

 

             7. Установити, що у 2023 році кошти, отримані до спеціального фонду селищного бюджету згідно з відповідними пунктами частини 1 статті 69-1 Бюджетного кодексу України, спрямовуються на реалізацію заходів, визначених частиною 2  статті 70  Бюджетного кодексу України.

 

             8.  Визначити на 2023 рік відповідно до статті 55 Бюджетного кодексу України захищеними видатками селищного бюджету видатки загального фонду на:

 

- оплату праці працівників бюджетних установ;

- нарахування на заробітну плату;

- придбання медикаментів та перев’язувальних матеріалів;

- забезпечення продуктами харчування;

- оплату комунальних послуг та енергоносіїв;

- соціальне забезпечення;

- поточні трансферти місцевим бюджетам;

- забезпечення осіб з інвалідністю технічними та іншими засобами реабілітації, виробами медичного призначення для індивідуального користування;

- компенсація процентів, сплачуваних банком та/або іншими фінансовими установами за кредитами, отриманими громадянами на будівництво  (реконструкцію) чи придбання житла;

- оплату послуг з охорони державних (комунальних) закладів культури;

- оплату енергосервісу.

 

             9. Керуючись пунктом 8 статті 16 Бюджетного кодексу України, надати право фінансовому відділу Золотопотіцької  селищної ради в межах поточного бюджетного періоду здійснювати на конкурсних засадах розміщення тимчасово вільних коштів селищн       ого бюджету на депозитах, з подальшим поверненням таких коштів до кінця поточного бюджетного періоду.

 

        10. Відповідно до статей 43 та 73 Бюджетного кодексу України , надати право начальнику фінансового відділу селищної ради отримувати у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України, позики на покриття тимчасових касових розривів селищного бюджету, пов’язаних із забезпеченням захищених видатків загального фонду, в межах поточного бюджетного періоду за рахунок коштів єдиного казначейського рахунку на договірних умовах без нарахування відсотків за користування цими коштами з обов’язковим їх поверненням до кінця поточного бюджетного періоду.

 

        11. Враховуючи норми пункту 8 статті 23 Бюджетного кодексу України надати право виконавчому комітету селищної ради за погодженням із постійною комісією  Золотопотіцької селищної ради з питань планування соціально-економічного розвитку бюджету та фінансів, інвестицій, регуляторної політики, торгівлі, послуг та розвитку підприємництва  та наступним затвердженням на сесії селищної ради у міжсесійний період зараховувати, розподіляти та перерозподіляти трансферти з державного, обласного та інших бюджетів та вносити відповідні зміни до селищного бюджету.

 

       12.Установити, що у 2023  році  розпорядники  коштів селищного бюджету:

   1) на виконання вимог наказу Міністерства фінансів України від 26 серпня 2014 року №836 «Правила складання паспортів бюджетних програм місцевих бюджетів та звітів та звітів про їх виконання» забезпечують : розробку проектів паспортів бюджетних програм і надають їх на погодження до фінансового відділу селищної ради протягом 45 днів після набрання чинності цього рішення; внесення в установленому порядку змін до паспортів бюджетних програм протягом бюджетного періоду;

    2) відповідно до  пункту 7 частини 5 статті 22 Бюджетного кодексу України здійснюють управління бюджетними коштами у межах встановлених повноважень та оцінку ефективності бюджетних програм, забезпечуючи ефективне, результативне і цільове використання бюджетних коштів, організацію та координацію роботи розпорядників бюджетних коштів нижчого рівня та одержувачів бюджетних коштів у бюджетному процесі;

     3) відповідно до частини 5 статті 28 Бюджетного кодексу України забезпечують доступність інформації про бюджет відповідно до законодавства, зокрема:

  - здійснюють публічне представлення та публікації інформації про бюджет за бюджетними програмами та показниками, бюджетні призначення щодо яких затверджені цим рішенням, відповідно до вимог та за формою, встановленими Міністерством фінансів України, до 15 березня 2023 року;

  - оприлюднюють шляхом розміщення на своїх офіційних сайтах паспорти бюджетних програм на поточний бюджетний період (включаючи зміни до паспортів бюджетних програм) у триденний строк з дня затвердження таких документів;

4) забезпечують у першочерговому порядку потребу в коштах на оплату праці працівників бюджетних установ відповідно до встановлених законодавством України умов оплати праці та розміру мінімальної заробітної плати;

5) забезпечують у повному обсязі проведення розрахунків за електричну енергію, водопостачання,  природний газ, інші енергоносії та послуги зв'язку, які споживаються бюджетними установами, та укладання договорів за кожним видом відповідних послуг  у межах бюджетних  асигнувань, затверджених у кошторисі;

 

        13. Установити, що відповідно до пункту 35 частини 1 статті 64 Бюджетного кодексу України, комунальне унітарне підприємство, яке належить до комунальної власності селищної ради сплачує до загального фонду селищного бюджету частину чистого прибутку (доходу).

   Частина чистого прибутку (доходу) сплачується до селищного бюджету за результатами фінансово-господарської діяльності 2022 року та наростаючим підсумком щоквартальної фінансово-господарської діяльності у 2023 році і зараховується на відповідний рахунок з обліку надходжень до загального фонду селищного бюджету, відкритий в органах Державної казначейської служби.

   Відрахування частини чистого прибутку (доходу) здійснюється комунальним унітарним підприємством, яке належить до комунальної власності селищної ради у розмірі 5 відсотків частини чистого прибутку (доходу),розрахованого згідно з положеннями (стандартами) бухгалтерського обліку.

 

14. Рішення набуває чинності з 01 січня 2023 року.

 

15. Додатки 1-4 до цього рішення є його невід’ємною частиною.

 

16. Фінансовому відділу  Золотопотіцької селищної ради забезпечити опублікування цього  рішення в десятиденний строк з дня його прийняття, відповідно до частини 4  статті 28 Бюджетного кодексу України, у незалежній громадсько-політичній газеті  Бучаччини  «Нова доба».

 

17. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію Золотопотіцької селищної  ради  з питань планування, соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів, інвестицій, регуляторної політики, торгівлі, послуг та розвитку підприємництва.

 

 

 

  Т.в.о. селищного голови                                                  Уляна  ДЕМЯНЧУК                                                            

 

Рішення про селищний бюджет на 2023 рік:                            

https://rada.info/upload/users_files/04392735/6b0992a373ff6696f55d51c581848c85.pdf

https://rada.info/upload/users_files/04392735/f3b86c856405a038a2099169312d32b4.doc

Додаток 1 до бюджету: 

https://rada.info/upload/users_files/04392735/7f822172f309544b48bf1ea51c89d6f2.xlsx

Додаток 2 до бюджету: 

https://rada.info/upload/users_files/04392735/058782f5b28558e1d9e94fd945256a75.xlsx  

Додаток 3 до бюджету: 

https://rada.info/upload/users_files/04392735/9039d8087e9e4850010630110c3defe6.xlsx

Додаток 4 до бюджету: 

https://rada.info/upload/users_files/04392735/3928a0b4fb81a703b9ecea7ac7660ad6.xlsx

Річний селищний розпис на 2023 рік по доходах:

https://rada.info/upload/users_files/04392735/2427fe9665ce1ba196734304c6b3cceb.pdf

Річний селищний розпис на 2023 рік за видатками:

https://rada.info/upload/users_files/04392735/0344fba0d8964b3c98e988e0f71d26b5.pdf

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь