ЗОЛОТОПОТІЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Тернопільська область, Чортківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПРОТОКОЛ засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

Дата: 26.10.2021 14:35
Кількість переглядів: 394

 

 

ЗОЛОТОПОТІЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА

 

ЧОРТКІВСЬКОГО РАЙОНУ

 

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

КОМІСІЯ

 

З питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

 

Золотопотіцької селищної ради

 

ПРОТОКОЛ

 

засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та

надзвичайних ситуацій

 

від 21 жовтня 2021 року                      смт. Золотий Потік              № 5

 

ПРИСУТНІ:

Голова комісії: Михайло Дмитрович ПРОКІПЧУК

Секретар комісії: Ігор Богданович ГОЛОВЕЦЬКИЙ

Перший заступник голови комісії Лілія Володимирівна ЧОРНА

Члени комісії: Лілія Богданівна СТОВПЮК, Людмила Матвіївна ФЕДЬКІВ, Галина Василівна ФЕЦИЧ, Володимир Романович ЮРЧАК, Івана Іванович ДАНИЛЮК, Ніна Володимирівна КОСТРИБА, Андрій Іванович КРИСЮК, Іван Ярославович СКРИПНИК, Ольга Степанівна КАЛИНЮК, Микола Іванович СТОВПЮК, Ярослав Романович КРИЖАНОВСЬКИЙ.

 

ВІДСУТНІ: Ігор Васильович МИХАЙЛЮК, Роман Михайлович ЛУЧКО, Степан Васильович ДАРМОГРАЙ, Роман Володимирович БІЛАК, Пожежник рятувальник пожежної частини Золотопотіцької ТГ, Андрій Васильович РОМАНИШИН, Василь Андрійович ПОНТУС.

 

ЗАПРОШЕНІ: Уляна Тарасівна ДЕМЯНЧУК – секретар селищної ради, Юрій Петрович ТОМАШЕВ, Надія Володимирівна ТРУШ, Степан Михайлович СТАСЮК, Марія Василівна ХАРТОНЯК, Світлана Володимирівна РУДКА, Михайло Іванович КУШИК, Світлана Анатоліївна БАЙТАЛЮК-директор департаменту культури та туризму Тернопільської обласної державної адміністрації.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

  1. Про стан епідемічної ситуації на території Золотопотіцької селищної ради в умовах поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 та посилення протиепідемічних заходів у зв’язку з ростом захворюваності на COVID-19.

 

СЛУХАЛИ:

 

Прокіпчук Михайло Дмитрович – голова комісії доповів про стан епідемічної ситуації на території Золотопотіцької селищної ради в умовах поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 та посилення протиепідемічних заходів у зв’язку з ростом захворюваності на COVID-19. Більш детальну інформацію позачергового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при обласній державній адміністраціїяке відбулося 20 жовтня 2021 року, протокол №13, в області і по регіонах дасть директор департаменту культури та туризму Тернопільської обласної державної адміністрації Світлана Анатоліївна Байталюк.

 

Байталюк Світлана Анатоліївна –доповіла та зачитала протокол рішення №13 позачергового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при обласній державній адміністрації від 20 жовтня 2021 року.

 Враховуючи негативну динаміку зростання числа виявлення хворих на COVID-19 у тому числі тих, що потребують стаціонарного лікування додатково до карантинних обмежень, визначених постановою Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року №1236 (із змінами) для «помаранчевого» рівня епідеміологічної небезпеки, встановити на адміністративних територіях області з 00:00 год. 21 жовтня 2021 року наступні обмеження:

заборона функціонування, у випадку відсутності підтверджуючих документів у 100 % працюючого персоналу закладу про здійснення вакцинації (жовтий або зелений сертифікат) або негативного результату тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції, яке проведене не більш як за 72 години, або експрес-тесту на визначення антигена корона вірусу        SARS-CoV-2, яке проведене не більш як за 48 годин до здійснення заходу (відвідування закладу), або документ від лікаря про наявність протипоказань до вакцинування;

з 00:00 год. 21 жовтня2021 року - заклади працюватимуть за умови наявності підтверджуючих документів у 100 % працюючого персоналу та відвідувачів закладу про здійснення вакцинації (жовтий або зелений сертифікат) або негативного результату тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції, яке проведене не більш як за 72 години, або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, яке проведене не більш як за 48 годин до здійснення заходу (відвідування закладу), або документ від лікаря про наявність протипоказань до вакцинування:

-приймання відвідувачів суб'єктів господарювання. Які проводять діяльність у сфері громадського харчування;

-приймання відвідувачів у торговельно-розважальних центрах;

-приймання відвідувачів в інших закладах розважальної діяльності;

-приймання відвідувачів які проводять діяльність у сфері торговельного і побутового обслуговування;

-приймання відвідувачів у закладах культури;

-приймання відвідувачів геріатричних закладів;

-приймання відвідувачів у спортивних залах, фітнес-центрах, басейнах;

-діяльність ринків крім продовольчих;

-діяльність закладів, що надають послуги з розміщення;

-проведення масових заходів з отриманням усіх перелічених документів, але в будь-якому випадку захід за участю не більше 50 осіб.

Також надала інформацію по структурних підрозділах Тернопільської обласної адміністрації.

 

Чорна Лілія Володимирівна – те що сказала Світлана Анатоліївна, враховуючи негативну динаміку зростання числа виявлення хворих на COVID-19 у тому числі тих, що потребують стаціонарного лікування додатково до карантинних обмежень, визначених постановою Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року №1236 (із змінами) для «помаранчевого» рівня епідеміологічної небезпеки, встановити на адміністративних територіях області з 00:00 год. 21 жовтня 2021 року наступні обмеження:

заборона функціонування, у випадку відсутності підтверджуючих документів у 100 % працюючого персоналу закладу про здійснення вакцинації (жовтий або зелений сертифікат) або негативного результату тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції, яке проведене не більш як за 72 години, або експрес-тесту на визначення антигена корона вірусу        SARS-CoV-2, яке проведене не більш як за 48 годин до здійснення заходу (відвідування закладу), або документ від лікаря про наявність протипоказань до вакцинування; і відповідно я так розумію конкретно до органів місцевого самоврядування головам усіх територіальних громад- використовувати субвенцію на підвищення кваліфікації вчителів для дистанційного навчання, термін виконання до 31 грудня 2021 року. А от заборона заходів вони трактують, що в тому числі і органи місцевого самоврядування.

 

Прокуіпчук Михайло Дмитрович – виходячи з вищенаведеного і виступів, нам потрібно в приміщенні селищної ради та в приміщеннях усіх підвідомчих установ, підприємствах та організаціях зробити в коридорі у вході в приміщення перегородку, поставити скриньку для подання документів, висвітлити при вході в приміщення  інформацію;  заборона функціонування, у випадку відсутності підтверджуючих документів у 100 % працюючого персоналу закладу про здійснення вакцинації (жовтий або зелений сертифікат) або негативного результату тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції, яке проведене не більш як за 72 години, або експрес-тесту на визначення антигена корона вірусу        SARS-CoV-2, яке проведене не більш як за 48 годин до здійснення заходу (відвідування закладу), або документ від лікаря про наявність протипоказань до вакцинування; а також усі номера телефонів усіх керівників відділів Золотопотіцької селищної ради. Старости на своїх округах повинні доводити до людей стосовно вакцинації, а також кожного понеділка мати інформацію про вакцинування по округах. Дану інформацію подавати директору КНП «Центр надання первинної медикосанітарної допомоги» Крижановському Ярославу Романовичу. Тому, згідно протокольного рішення позачергового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при обласній державній адміністрації №13 від 20.10.2021 року – ми приймаємо своє рішення по Золотопотіцькій територіальній громаді.

 

ВИРІШИЛИ:

 

       1. Враховуючи рішення позачергового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій облдержадміністрації від 20 жовтня 2021 року (протокол №13), беручи до уваги негативну динаміку зростання числа виявлення хворих на COVID-19 у тому числі тих, що потребують стаціонарного лікування додатково до карантинних обмежень, визначених постановою Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року №1236 (із змінами) для «помаранчевого» рівня епідеміологічної небезпеки, встановити на адміністративних територіях Золотопотіцької ТГз 00:00 год. 23 жовтня 2021 року наступні обмеження:

заборона функціонування, у випадку відсутності підтверджуючих документів у 100 % працюючого персоналу закладу про здійснення вакцинації (жовтий або зелений сертифікат) або негативного результату тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції, яке проведене не більш як за 72 години, або експрес-тесту на визначення антигена корона вірусу        SARS-CoV-2, яке проведене не більш як за 48 годин до здійснення заходу (відвідування закладу), або документ від лікаря про наявність протипоказань до вакцинування;

з 00:00 год. 23жовтня2021 року - заклади працюватимуть за умови наявності підтверджуючих документів у 100 % працюючого персоналу та відвідувачів закладу про здійснення вакцинації (жовтий або зелений сертифікат) або негативного результату тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції, яке проведене не більш як за 72 години, або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, яке проведене не більш як за 48 годин до здійснення заходу (відвідування закладу), або документ від лікаря про наявність протипоказань до вакцинування:

  1. приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо). Заклади працюють за умови заповненості не більше 50%, не більше 4 людей за одним столом, відстань між столами 1,5 м;
  2. приймання відвідувачів у торговельно-розважальних центрах, крім приймання відвідувачів у торговельних точках, що здійснюють реалізацію продуктів харчування, предметів гігієни, першої необхідності, аптек, які знаходяться в приміщенні ТРЦ. Заклади працюють за умови одночасного перебування відвідувачів в кількості, що не перевищує 1 людина на 10 м.кв площі закладу (в основу розрахунку не беруться площа приміщень, які не використовуються в обслуговуванні відвідувачів);
  3. приймання відвідувачів в інших закладах розважальної діяльності. Заклад працює за умови наявності у відвідувачів підтверджуючих документів про здійснення вакцинації (жовтий або зелений сертифікат) або негативного результату тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції, яке проведене не більш як за 72 години, або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, яке проведене не більш як за 48 годин до здійснення заходу (відвідування закладу), або документ від лікаря про наявність протипоказань до вакцинування;
  4. приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері торговельного і побутового обслуговування населення. Заклади працюють за умови одночасного перебування відвідувачів в кількості, що не перевищує 1 людина на 10 м.кв площі закладу (в основу розрахунку не беруться площа приміщень, які не використовуються в обслуговуванні відвідувачів),та за умови наявності у відвідувачів підтверджуючих документів про здійснення вакцинації (жовтий або зелений сертифікат) або негативного результату тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції, яке проведене не більш як за 72 години, або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, яке проведене не більш як за 48 годин до здійснення заходу (відвідування закладу), або документ від лікаря про наявність протипоказань до вакцинування;

 

  1. приймання відвідувачів закладів культури, крім роботи авто концертів, автокінотеатрів, історико-культурних заповідників, суб’єктів господарювання, пов’язаної з виробництвом аудіовізуальних творів, зокрема здійснення кіно- та відеозйомки, за умови обмеження доступу до місця зйомки (знімального майданчика) сторонніх осіб та використання персоналом (крім акторів під час знімального процесу), залученим до виробництва аудіовізуального твору, засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно. Заклади працюють за умови заповненості не більше 50%, або 1 людина на 10 м.кв площі закладу (в основу розрахунку не беруться площа приміщень, які не використовуються в обслуговуванні відвідувачів);
  2. приймання у спортивних залах, басейнах, відвідувачів, крім спортсменів національних збірних команд України та їх тренерів за умови дотримання відповідних санітарних і протиепідемічних заходів. Заклади працюють за умови заповненості не більше 50% та не більше 1 людини на 10 м.кв площі закладу (в основу розрахунку не береться площа приміщень, які не використовуються в обслуговуванні відвідувачів);
  3. діяльність ринків, крім продовольчих. Ринки працюють за умови одночасного перебування відвідувачів в кількості, що не перевищує 1 людина на 10 м.кв площі ринку (в основу розрахунку не береться площа, яка не використовуються в обслуговуванні відвідувачів);
  4. діяльність закладів, що надають послуги з розміщення;

9) проведення офіційних масових заходів, окрім тих де учасники матимуть підтвердження про отримання повного курсу вакцинації або негативного результату тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, яке проведене не більш як за 72 години до здійснення заходу, але в будь - якому випадку захід за участю не більше 50 осіб.

2. КНП «Золотопотіцька міська лікарня» ЗПСР (Понтусу Василю Андрійовичу) посилити заходи  інфекційного контролю в лікувально - поліклінічних закладах.

Термін виконання - постійно, на весь час дії карантину або до особливого розпорядження

 

3.Старостам старостинських округів Золотопотіцької селищної ради забезпечити:

дотримання відповідних обмежувальних протиепідемічних заходів,

передбачених для відповідного рівня епідемічної небезпеки поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Термін виконання - постійно, на весь час дії карантину або до особливого розпорядження

проведення широкого інформування та роз’яснювальної роботи серед населення та у закладах, установах, організаціях незалежно від форми власності щодо необхідності вакцинації та встановлених карантинних обмеженьна адміністративних територіях і обов’язкового їх дотримання.

 

Термін виконання - постійно, на весь час дії карантину або до особливого розпорядження

щоденну оцінку епідемічної ситуації та за необхідності запровадити додаткові обмежувальні протиепідемічні заходи направлені на стримування поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

 

 

 

Термін виконання - постійно, на весь час дії карантину або до особливого розпорядження

10. Контроль за виконанням рішення позачергового засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Золотопотіцькій селищній радіз цього питання покласти на заступників голови Золотопотіцької селищної ради відповідно до розподілу функціональних обов’язків.

 

 

 

Голова комісії                                     Михайло ПРОРКІПЧУК

 

Секретар комісії                                 Ігор ГОЛОВЕЦЬКИЙ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь