ЗОЛОТОПОТІЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Тернопільська область, Чортківський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Інформація щодо поширення Коронавірусу в Бучацькій адмінтериторії

Дата: 12.08.2021 16:01
Кількість переглядів: 2917

Фото без опису

Станом на 09.00 год. 12.08.2021р. ситуація щодо захворюваності на

COVID – 19 серед мешканців Бучацької адмінтериторії: всього  за період спостереження і початку пандемії зареєстровано  2518 лабораторно підтверджених випадків, в т.ч. з початку 2021 року – 1279 випадків.

 З 01.08.2021 року відмічається зростання захворюваності на COVID – 19 по  Бучацькій адмінтериторії. З 01.08 по 12.08.2021 р. зареєстровано 19 лабораторно підтверджених випадків,  з них  73 % - жителі Золотопотіцької ОТГ.

Розподіл зареєстрованих випадків по ОТГ:

Золотопотіцька ОТГ -14 випадків, в т.ч. 5 - діти ( с.Сновидів -10, смт.Золотий Потік – 3, с.Скоморохи -1);

Бучацька ОТГ – 4 випадки, в т. ч. – 1 дитина ( м.Бучач -3. С.Бариш -1)

Трибухівська ОТГ – 1 випадок( с.Трибухівці).

  Також, інформуємо:   спеціалістами лабораторії особливо небезпечних інфекцій ДУ "Тернопільський ОЦКПХ МОЗ України" проведено дослідження біоматеріалу, за допомогою тест-системи для визначення наявності 8 мутацій коронавірусу SARS-CoV-2. За результатами даної роботи, було виявлено у 94 позитивних зразках 52 випадки штаму коронавірусу «Дельта». Їх було направлено до референс-лабораторії ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України» для визначення наявності мутації вірусу SARS-CoV-2.

4 серпня, з референс-лабораторії отримано позитивні результати тестування зразків біоматеріалу та підтверджено штам коронавірусу «Дельта». З 52 зразків випадків штаму коронавірусу «Дельта» - 1 випадок – житель Бучацького району, 2- жителі Монастириського району.

Із цих 52 взірців більшість осіб були приїжджими за кордону, зокрема з Росії, Великобританії та країн Азії, а також контактні особи. Очікувано, що «Дельта» поступово поширюватиметься в межах області. Що характерно для штаму «Дельта»? Симптоми при зараженні «Дельта» штамом коронавірусу відрізняються. Найпоширенішими вважаються лихоманка, головний біль, біль в горлі і нежить. Кашель і втрата нюху або смаку є менш поширеними симптомами. Більш серйозними симптомами є: - порушення слуху, - шлунково-кишкові проблеми, - утворення згустків крові, що призводять до загибелі тканин і гангрени. Додамо, що відповідно до дослідження, проведеного науковцями з Китаю, концентрація вірусу в організмі зараженої людини від штаму «Дельта» у тисячу разів більша. Це означає, що у хворого набагато більша ймовірність виділяти вірус у зовнішнє середовище, що сприяє поширенню інфекції серед інших людей. Тому він є більш заразним та контагіозним, тобто швидше передається. ? Ймовірність розвитку тяжкого перебігу хвороби в разі зараження штамом «Дельта» набагато вища, якщо ви не вакциновані. Тому закликаємо жителів   вакцинуватися від COVID-19.

 

 

 

 

          Завідувач                                                             Віктор Корсун


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь