ЗОЛОТОПОТІЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Тернопільська область, Чортківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Засідання з питань професійної орієнтації на тему "Профорієнтація - крок до вірного вибору"

Дата: 04.06.2021 12:44
Кількість переглядів: 437

Новини

 

          03 червня 2021 року в приміщенні Бучацької районної філії відбулося онлайн засідання діалогового майданчика з питань професійної орієнтації на тему ”Профорієнтація - крок до вірного вибору “.

            На засіданні піднімався ряд питань, актуальних для молоді. Деякі з них- проблема дисбалансу попиту та пропозиції на ринку праці  через відсутність своєчасної професійної орієнтації молоді, механізми об’єднання зусиль  та шляхи поліпшення цієї роботи, вироблення стратегії розвитку молодіжного руху в громаді.

           Сьогодні, як було зазначено, роботодавці потребують спеціалістів з продажів, айтішників, маркетологів. Одна з найбільших проблем сучасного ринку праці- тотальна нестача спеціалістів з виробництва і робітничого персоналу. Молодь не хоче здобувати такі спеціальності, хоча роботодавці готові  платити абсолютно конкурентні зарплати порівняно з європейським ринком. Окрім того, зростає кількість бажаючих виїхати за кордон.

           Присутні зійшлися на думці про те, що сьогодні аби молодь об’єктивно підходила до вибору професії має передувати профорієнтаційна робота зі школярами. Через профорієнтаційне тестування дитина може структурувати знання про себе і визначити сильні сторони, на які необхідно  спиратися при виборі професійного напрмямку.

             В жвавій атмосфері обговорювались основні пріоритети профорієнтаційної роботи. Також в ході зустрічі запрошені на засідання та фахівці Бучацької районної філії накреслили пріоритетні напрямки і завдання, основні з яких – структурований підхід до вибору професії через проходження тестування на Онлайн-платформах з профорієнтації Державної служби зайнятості, навчити молодь брати і нести  відповідальність за прийняття рішень,  вміти презентувати себе перед роботодавцем, активізувати зустрічі з  батьками  щодо профорієнтації школярів.

 

Фотозвіт:

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь