ЗОЛОТОПОТІЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Тернопільська область, Чортківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Рішення про затвердження бюджету 2020 року

Дата: 08.02.2021 17:43
Кількість переглядів: 558

 

УКРАЇНА

ЗОЛОТОПОТІЦЬКА СЕЛИЩНА  РАДА

БУЧАЦЬКОГО РАЙОНУ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ  ОБЛАСТІ

 

СЬОМЕ СКЛИКАННЯ

                                               ТРИДЦЯТЬ ТРЕТЯ  СЕСІЯ

                                        

 

       від „24” грудня  2019 року                                                                  № 2 153    

       смт.Золотий Потік

 

       Про  селищний  бюджет

 на 2020 рік

            (19508000000)

      (код бюджету)

                                              

 

Враховуючи  пропозиції  постійної  комісії селищної  ради з питань соціально-економічного розвитку, фінансів і бюджету, керуючись Бюджетним кодексом України, Законом України "Про місцеве самоврядування в Україні, Золотопотіцька селищна рада

ВИРІШИЛА :

1. Визначити на 2020 рік:

доходи селищного бюджету у сумі- 57 519 300 гривень, у тому числі доходи загального фонду місцевого бюджету – 56 837 600 гривень та доходи спеціального фонду місцевого бюджету – 681 700 гривень згідно з додатком 1 до цього рішення;

видатки селищного бюджету у сумі -57 519 300 гривень, у тому числі видатки загального фонду місцевого бюджету – 56 677 200 гривень та видатки спеціального фонду місцевого бюджету – 842 100  гривень;

профіцит за загальним фондом селищного бюджету у сумі  -160 400 гривень згідно з додатком 2 до цього рішення;

дефіцит за спеціальним фондом селищного бюджету у сумі _ 160 400 гривень згідно з додатком 2 до цього рішення;

оборотний залишок бюджетних коштів селищного бюджету у розмірі 10 000 гривень, що становить 0,02 відсотки видатків загального фонду місцевого бюджету, визначених цим пунктом;

резервний фонд селищного бюджету у розмірі 70 000гривень, що становить 0,1 відсотки видатків загального фонду місцевого бюджету, визначених цим пунктом.

2. Затвердити бюджетні призначення головним розпорядникам коштів селищного бюджету на 2020 рік у розрізі відповідальних виконавців за бюджетними програмами згідно з додатками 3 до цього рішення.

3. Затвердити на 2020 рік міжбюджетні трансферти згідно з додатком 4 до цього рішення.

4. Затвердити на 2020 рік  розподіл  коштів  бюджету  розвитку на здійснення заходів на будівництво, реконструкцію і реставрацію об'єктів виробничої, комунікаційної та соціальної інфраструктури за об'єктами згідно з додатком 5 до цього рішення.

5. Затвердити розподіл витрат місцевого бюджету на реалізацію місцевих/регіональних програм у сумі 863 440 гривень згідно з додатком 6 до цього рішення.

6. Установити, що у загальному фонді місцевого бюджету на 2020 рік:

1) до доходів загального фонду місцевих бюджетів належать доходи, визначені статтями 64 Бюджетного кодексу України, та трансферти, визначені статтями 97,101,1032,1034 Бюджетного кодексу України (крім субвенцій, визначених статтею 69 1 та частиною першою статті 71 Бюджетного кодексу України.

2) джерелами формування у частині фінансування є надходження, визначені статтею 72 Бюджетного кодексу України.

7. Установити, що джерелами формування спеціального фонду селищного бюджету на 2020 рік:

1) у частині доходів є надходження, визначені статтями 691 та 71 Бюджетного кодексу України.

2) у частині фінансування є надходження, визначені пунктом 10 частини 1 статті 71 Бюджетного кодексу України.

8. Установити, що у 2020 році кошти, отримані до спеціального фонду місцевого бюджету згідно з відповідними пунктами частини 1 статті 71  Бюджетного кодексу України, спрямовуються на реалізацію заходів, визначених частиною 2  статті 71 Бюджетного кодексу України.

9. Визначити на 2020 рік відповідно до статті 55 Бюджетного кодексу України захищеними видатками місцевого бюджету видатки загального фонду на:

-оплату праці працівників бюджетних установ та закладів;

- нарахування на заробітну плату;

- придбання медикаментів та перев’язувальних матеріалів;

-забезпечення продуктами харчування;

- оплата комунальних послуг та енергоносіїв;

- поточні трансферти населенню;

- поточні трансферти бюджетам інших рівнів.

10. Керуючись статтею 16 Бюджетного кодексу України надати право головному розпоряднику коштів селищного бюдету  в межах поточного бюджетного періоду здійснювати на конкурсних засадах розміщення тимчасово вільних коштів місцевих бюджетів на депозитах або шляхом придбання цінних паперів, емітованих Автономною Республікою Крим, відповідною селищною радою, з подальшим поверненням таких коштів до кінця поточного бюджетного періоду, а також шляхом придбання державних цінних паперів.

11. Відповідно до статей 43, 73 Бюджетного кодексу України надати право головному розпоряднику коштів селищного бюджету отримувати у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України, позик на покриття тимчасових касових розривів місцевого бюджету, пов'язаних із забезпеченням захищених видатків загального фонду, в межах поточного бюджетного періоду за рахунок коштів єдиного казначейського рахунку на договірних умовах без нарахування відсотків за користування цими коштами з обов'язковим їх поверненням до кінця поточного бюджетного періоду.

Урахувати, що у разі розміщення коштів селищного бюджету на депозитах та обслуговування коштів селищного бюджету у частині бюджету розвитку в установі банку державного сектора обсяги тимчасових касових розривів за загальним фондом селищного бюджету не покриваються за рахунок коштів єдиного казначейського рахунку.

12. Відповідно до статей 20, 22 та 28 Бюджетного кодексу України та наказу Міністерства фінансів України від 26 серпня 2014року №836 «Про деякі питання запровадження програмно-цільового методу складання та виконання місцевих бюджетів» головному розпоряднику коштів селищного бюджету забезпечити виконання норм Бюджетного кодексу України стосовно:

1) затвердження паспортів бюджетних програм протягом 45 днів з дня набрання чинності цим рішенням;

2) здійснення управління бюджетними коштами у межах встановлених їм бюджетних повноважень та оцінки ефективності бюджетних програм, забезпечуючи ефективне, результативне і цільове використання бюджетних коштів, організацію та координацію роботи розпорядників бюджетних коштів нижчого рівня та одержувачів бюджетних коштів у бюджетному процесі;

3) забезпечення доступності інформації про бюджет відповідно до законодавства, а саме:

здійснення публічного представлення та публікації інформації про бюджет за бюджетними програмами та показниками, бюджетні призначення щодо яких визначені цим рішенням, відповідно до вимог та за формою, встановленими Міністерством фінансів України, до 15 березня 2020 року оприлюднення паспортів бюджетних програм у триденний строк з дня затвердження таких документів;

4) взяття бюджетних зобов'язань, довгострокових зобов'язань за енергосервісом та здійснення витрат бюджету;

5) забезпечення у першочерговому порядку проведення розрахунків за електричну та теплову енергію, водопостачання, водовідведення, природний газ та послуги зв'язку, які споживаються бюджетними установами, та укладання договорів за кожним видом енергоносіїв у межах встановлених відповідним головним розпорядником бюджетних коштів обґрунтованих лімітів споживання тощо.

 

          13.Головному розпоряднику  коштів селищного бюджету забезпечити в першочерговому порядку потребу в коштах на оплату праці працівників бюджетних установ відповідно до встановлених законодавством України умов оплати праці та розміру мінімальної заробітної плати.   

      

          14.Надати право головному розпоряднику коштів протягом 2020 року приймати розпорядження щодо розподілу обсягів трансфертів з державного бюджету місцевим бюджетам та з місцевих бюджетів у міжсесійний період, за погодженням постійної комісії  з питань планування фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку з наступним внесенням змін до рішення  про селищний бюджет.

      

          15.Керуючись статтею 23 Бюджетного кодексу України, надати право головному розпоряднику коштів в процесі виконання селищного бюджету здійснювати перерозподіл бюджетних асигнувань, затверджених у розписі бюджету та кошторисі в розрізі економічної класифікації видатків бюджету у межах загального обсягу бюджетних призначень за кодом програмної класифікації окремо за загальним та спеціальними фондами селищного бюджету - за погодженням із постійною комісією селищної ради з питань  соціально-економічного розвитку,фінансів і бюджету

16. Це рішення набуває чинності з 1 січня 2020 року.

17. Додатки №1-6 до цього рішення є його невід’ємною частиною.

       18. Забезпечити оприлюднення цього рішення в десятиденний строк з дня його прийняття відповідно до частини четвертої статті 28 Бюджетного кодексу України.

       19. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію  селищної  ради з питань соціально-економічного розвитку, фінансів і бюджету.

 

 

     

https://rada.info/upload/users_files/04392735/f5ea8a75b9f77b3985cb6b7109ca88ee.pdf


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь