ЗОЛОТОПОТІЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Тернопільська область, Чортківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«Про запобігання поширенню на території Золотопотіцької ОТГ гострої респіраторної хвороби СОVID-2019»

Дата: 04.12.2020 10:37
Кількість переглядів: 1161

 

                                            ЗОЛОТОПОТІЦЬКА  СЕЛИЩНА  РАДА

БУЧАЦЬКОГО РАЙОНУ  ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ  КОМІТЕТ

РІШЕННЯ 

17 березня   2020 року                             смт.Золотий Потік                    №  14

«Про запобігання поширенню

на території Золотопотіцької ОТГ

гострої респіраторної хвороби СОVID-2019»

         Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року №211 (зі змінами від 16 березня 2020 року №215), протоколу позачергового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуації при Тернопільській ОДА від 16.03.2020 року №9, протоколу засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуації при Бучацькій РДА від 16 березня 2020 року №8, протоколу засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Золотопотіцькій селищній  раді від 16 березня 2020 року №4, керуючись ст.30 ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні» виконавчий комітет,  виконавчий комітет селищної ради

ВИРІШИВ:

  1. Заборонити проведення на території  Золотопотіцької ОТГ  з  18 березня 2020 року до 3 квітня 2020 року проведення всіх масових заходів (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних та інших) заходів, у яких бере участь понад 10 осіб, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування.
  2. З 18 березня 2020 року до 3 квітня 2020 року заборонити роботу суб’єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів, зокрема закладів громадського харчування (ресторанів, кафе, тощо) закладів культури (будинки культури, бібліотеки, музична школа, центр позашкільної роботи з учнівською  молоддю та інших розважальних закладів), заклади відпочинку, крім роздрібної торгівлі продуктами харчування, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами зв’язку, провадження банківської та страхової діяльності, а також торгівельної діяльності і діяльності з надання послуг з громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуально захисту.
  3. З 18 березня 2020 року до 3 квітня 2020 року ліквідувати стихійну торгівлю, роботу промислового  ринку.
  4. Реалізацію всіх харчових товарів здійснювати фасованими та упакованими.
  5. Зобов’язати заклади торгівлі забезпечити генеральне прибирання із застосуванням деззасобів, всіх торгових, підсобних та виробничих приміщень, забезпечити наявність на входах та в холах дезінфектантів для рук, провести ревізію вентиляційних систем, оцінити їх ефективність та забезпечити безперебійну роботу, забезпечити швидкий розрахунок покупців, не допускаючи скупчення більше, ніж 3 особи з дистанцією не ближче 2 метри, нанести відмітки на підлозі, забезпечити виконання вимог маскового режиму.
  6. Передбачити перерви в роботі через кожні три години тривалістю 15-20 хвилин для проведення поточних прибирань, дезінфекції та провітрювань.
  7. З 18 березня 2020 року до 3 квітня 2020 року тимчасово обмежити доступ до державних установ. Організувати прийом звернень громадян через відповідні скриньки та електронну пошту громади.
  8. Призупинити проведення службових нарад, засідань, семінарів з великою кількістю учасників до поліпшення епідеміологічної ситуації в країні.
  9. Обмежити відрядження посадових осіб місцевого самоврядування.
  10. Організувати дистанційну форму роботи для працівників.
  11. Обмежити пересування населення на території Золотопотіцької ОТГ та обмежити дозволені збори людей в групах до 10 осіб.
  12. Здійснювати санітарно-освітню роботу серед населення щодо профілактики грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій, необхідністю своєчасного звернення за медичною допомогою.
  13.  Звернутися до мешканців населених пунктів Золотопотіцької ОТГ із проханням:
    1. Вжити заходів до самоізоляції, а вихід з будинків та квартир здійснювати у випадку крайньої необхідності.
    2. Самоізолюватися вдома (в окремій кімнаті з обмеженням контактів з членами родини) на 14 днів Громадянам, які повернулися з закордону

(особливо з країн, де реєструється коронавірусна хвороба). Крім того, обов'язково зв’язатися з лікарем, з яким укладено декларацію про надання первинної медичної допомоги, який проконсультує Вас щодо тактики на протязі 2 тижнів.

  1. Рекомендувати сімейним лікарям первинної медико-санітарної допомоги громади:
  • провести роз’яснювальну роботу для своїх декларантів щодо необхідність своєчасного звертання до сімейного лікаря у разі виявлення симптомів інфекційного захворювання СОVID-2019, користування  засобами індивідуального захистумедичними масками;
  • започаткувати дистанційне консультування пацієнтів за допомогою телекомунікаційного зв’язку;
  • запровадити попередній дистанційний (телефонний) зв'язок із записаними на прийом пацієнтами для з’ясування їх скарг на підвищену температуру, кашель, затруднене дихання, звертаючи увагу на епіданамез, зокрема на прибуття впродовж останніх 14 днів з країн, де реєструються випадки гострої респіраторної хвороби СОVID-2019;
  • забезпечити госпіталізацію пацієнтів в інфекційне відділення з ознаками респіраторних симптомів (кашель, гарячка, задишка тощо, які не мають чітких епідеміологічних даних про тісний контакт з особою, у якої запідозрено коронавірусну інфекцію.
  1. Закладам охорони здоров’я моніторити ситуацію по захворюваності на грип та ГРВІ, СОVID-2019.

16.  Соціальним працівника забезпечити  постійний  моніторинг стану  життєзабезпечення  одиноких осіб похилого  віку, позбавлених стороннього  догляду та інших  соціально- незахищених верств населення

  1.  Передбачити штрафи згідно Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (СОVID-2019)» №3219 й навіть позбавлення волі в разі порушення правил карантину, зокрема за порушення громадянами режиму самоізоляції:
    1. Порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених Законом України "Про захист населення від інфекційних хвороб", іншими актами законодавства, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними захворюваннями, тягне за собою накладення штрафу на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, на посадових осіб - у розмірі від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян".
    2.  Порушення правил та норм, встановлених з метою запобігання епідемічним та іншим інфекційним захворюванням, а також масовим неінфекційним захворюванням (отруєнням) і боротьби з ними, якщо такі дії спричинили або завідомо могли спричинити поширення цих захворювань, карається штрафом від тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на строк до трьох років.
    3. Ті самі діяння, якщо вони спричинили загибель людей чи інші тяжкі наслідки, - караються позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років".

18. Старостам:

      18.1.  Згідно встановленої форми сформувати та подавати списки осіб , які вїхали на територію впродовж  останніх 14 днів з країн, де  реєструються випадки респіраторної хвороби СОVID-2019.

     18.2.  Спільно з депутатами, духовенством  провести інформаційно-роз’яснювальну роботу серед  населення  щодо небезпеки даного захворювання.

      18.3  Довести для службового використання  телефонні контакти членів  оперативного штабу з організації профілактики та протиепідемічних засобів щодо запобігання занесенню та поширенню короновірусної інфекції.

19. Контроль за виконанням рішення залишаю за собою та покласти на постійну комісію з питань будівництва, комунального обслуговування населення, екології.

 

 

Селищний  голова:                                                   Р. Р. КУШИК

 

 

 

 

Шановні жителі  

Золотопотіцької  ОТГ!

 

Опираючись на рішення виконавчого комітету Золотопотіцької селищної ради № 14 «Про запобігання поширенню на території Золотопотіцької ОТГ гострої респіраторної хвороби COVID-19» інформуємо:

 

У зв’язку з поширенням коронавірусу COVID-19 переконливо просимо вас вжити заходи для самозахисту, а саме:

  • Обмежити відвідування закладів із масовим скупченням людей (магазини, банки, пошта, оргапни місцевого самоврядування та ін.);
  • Людей, що повернулися в Україну, переконливо просимо не піддавати ризику рідних і оточуючих та самоізолюватися упродовж двох тижнів.
  • Не забувайте про елементарні правила безпеки: мийте руки з милом, користуйтесь індивідуальними засобами захисту (масками, антисептиком тощо).
  • З 18 березня тимчасово обмежено доступ до державних установ (робота проводиться в закритому режимі). Для отримання інформації телефонувати за номерами

+380967631404;

380966187338.

Заборонено проведення на території  Золотопотіцької  ОТГ масових заходів, у яких бере участь понад 10 осіб (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших).

Просимо з розумінням ставитися до ситуації, що склалася та відповідально ставитися до свого здоров’я та здоров’я близьких і оточуючих.

 

 

Будьмо здорові, відповідальні, дисципліновані та не панікуймо!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь