ЗОЛОТОПОТІЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Тернопільська область, Чортківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПРОЕКТ РІШЕННЯ Про Положення про порядок передачі в оренду об’єктів комунального майна, що є власністю Золотопотіцької селищної ради.

Дата: 12.11.2018 10:59
Кількість переглядів: 863

                                                                                                                                   

ПРОЕКТ РІШЕННЯ  

 

 

Про Положення про   порядок передачі 

в оренду об’єктів комунального  майна,  що

є власністю Золотопотіцької  селищної ради.

 

Керуючись Законами  України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  «Про оренду державного та комунального майна», Постановою Кабінету Міністрів України від 04.10.1995 № 786   «Про  Методику розрахунку орендної плати за державне майно,  та  пропорції її розподілу», з метою приведення у відповідність до норм чинного законодавства України нормативних актів  сільської ради,  збільшення надходжень та залучення додаткових коштів до місцевого бюджету, селищна рада

ВИРІШИЛА: 

1. Затвердити Положення про порядок передачі  в оренду об’єктів    комунального    майна,   що є власністю Золотопотіцької  селищної ради (додаток № 1).

2. Затвердити Порядок проведення конкурсу на право оренди комунального майна,  що є власністю Золотопотіцької  селищної ради (додаток № 2).

3. Затвердити форму договору  оренди  індивідуально визначеного нерухомого, майна, що належить до комунальної власності Золотопотіцької селищної ради (додаток  3).

4. Затвертиди   Методику розрахунку орендної плати за майно, що знаходиться в комунальній власності Золотопотіцької селищної ради (додаток 4).

5. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань  соціально-економічного розвитку, планування фінансів та бюджету селищної ради.

 

Селищний голова                                                                         Р. Р. КУШИК  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток № 1 до рішення Золотопотіцької селищної ради № від 14 листопада 2018 року.                      

 

 

 

 

ПОЛОЖЕННЯ

про порядок передачі в оренду об’єктів  комунального майна, що є власністю Золотопотіцької селищної ради

1.      Загальні положення.

1.1. Положення про порядок передачі в оренду об’єктів  комунального майна,  що є власністю  Золотопотіцької селищної ради (далі - Положення) розроблено відповідно до Конституції України, Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про оренду державного та комунального майна», інших нормативних актів і регулює: організаційно-розпорядчі відносини, пов’язані з передачею в оренду майна, правові відносини між орендодавцем та орендарем щодо використання комунального майна; порядок укладання, продовження та припинення договорів оренди комунального майна, передачі його в суборенду.

1.2. Положення розроблене з метою встановлення єдиного порядку передачі в оренду об’єктів  нерухомого майна та їх окремого  визначених частин, що є комунальною власністю Золотопотіцької селищної ради.

1.3. Передача комунального майна в оренду здійснюється на конкурсних засадах, крім випадків передбачених законом, цим Положенням, з дотриманням принципів законності, рівності, відкритості, гласності та справедливості.

1.4. Наведені нижче терміни у цьому Положенні вживаються у такому значенні:

1.4.1 оренда – засноване на договорі строкове платне користування майном, яке необхідно орендареві для здійснення підприємницької та іншої діяльності;

1.4.2. орендна плата – це платіж, який вносить орендар за користування комунальним майном, переданим йому в оренду, незалежно від наслідків своєї господарської чи іншої діяльності;

1.4.3. суборенда – цивільно-правові відносини, засновані на договорі, за яким одна сторона зобов’язується передати частину комунального майна, орендарем якого вона є, у користування, на строк третій особі;

1.4.4. нерухоме майно – об’єкти, розташовані на земельній ділянці, переміщення яких є неможливим без їх знецінення та зміни їх призначення;

2. Об’єкти оренди.

ЗАВАНТАЖИТИ...


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь