ЗОЛОТОПОТІЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Тернопільська область, Чортківський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Новини

28 Березня, 2024 р., 11:33
💥 25 та 26 березня 2024 року внутрішньо переміщена особа Соболь Ганна Олександрівна провела уроки української мови для ВПО в Золотопотіцькій громаді на базі Золотопотіцької бібліотеки, в Трибухівській громаді на базі КУ "Центр надання соціальних послуг" та в Монастириській громаді на базі інклюзивно-ресурсного центру. Тема уроку "Лексичні помилки, діалектизми, просторіччя та суржик". Тема діалектизмів і їх вживання у повсякденному житті дуже сприяє інтеграції ВПО у місцеве населення, а також налаштовує на вивчення нової лексики та розширення словникового запасу. І все це було подано в легкій ігровій формі так, що сподобалося навіть дітям, які зараз знаходяться на канікулах.
26 Березня, 2024 р., 08:32
Золотопотіцька селищна рада     повідомляє про початок процедури розгляду та врахування пропозицій громадськості у проекті містобудівної документації – детального плану території для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості:
22 Березня, 2024 р., 08:18
18, 20 та 21 березня 2024 року відбувся другий і завершальний сеанс перегляду мультфільму "Думками навиворіт" разом з психологами Пулик Оксаною та Климчук Тетяною в Трибухівській громаді на базі Трибухівської школи, Золотопотіцькій громаді на базі Золотопотіцької бібліотеки та в Монастириській громаді на базі інклюзивно-ресурсного цетру. ❓️Чому ми обрали саме цей витвір для перегляду? 1️⃣ Мультфільму "Думками навиворіт" аплодують критики, його обожнюють глядачі і, більше того, він отримав премію "Оскар" за кращий анімаційний повнометражний фільм. 2️⃣ Консультантом даного мульта виступив Дачер Келтнер - професор, директор-засновник наукового центру університету Берклі, США, який допоміг досягти того, що основні посилки фільму про емоції психологічно точні. 3️⃣ Головна героїня Райлі, як і дітки ВПО, переживає складні емоції через переїзд, втрату друзів та зміни звичного складу життя. І нам надзвичайно важливо було відстежити, як же нашим діткам вдалося пережити цей складний період свого життя (шановні читачі, якщо ви дочитали до цього місця, то напишіть Дігтярьовій Аллі в приватні повідомлення і ви отримаєте подарунок 😘). ⁉️ Яких же висновків дійшли наші психологи? ‼️‼️‼️‼️‼️ 1️⃣ Печаль надзвичайно важлива для благополуччя людини. Печаль глибше пов'язана з людьми, оскільки є найважливішим компонентом щастя. Наприклад, коли "Радість" оглядається на один з "базових спогадів" Райлі і розуміє, що печаль Райлі згодом викликала співчуття до неї батьків і друзів, зробила їх ближче один до одного й перетворила цей спогад із жахливого в наповнений глибоким змістом і значенням.  А діти України, що пережили ПЕЧАЛЬ, переселення, жахіття війни, втрату друзів та інше, відчувають цю печаль в сотні разів сильніше.🤯 І це зробило їх унікальними, таких дітей немає в світі. Вони стали одразу більш дорослішими, мудрішими, чуйнішими!!! 2️⃣ Щастя не можна нав'язувати, до його переживання не можна примушувати. Кожна дитина ВПО і їхні батьки важко переживали із приводу переїзду (був момент, коли мама плакала згадуючи під час перегляду своїх дітей, які говорили про втрату друзів).  3️⃣ Треба усвідомлено приймати, а не пригнічувати важкі емоції. Замість того, щоб зациклюватись на драматизмі емоційної реакції, вдумлива людина добродушно розглядає й вивчає емоції, не приймаючи рішення про те, наскільки правильні або неправильні вони в даній ситуації. Такі ВПО продемонстрували більш низький рівень депресії, тривожності та негативного ставлення. Багато з них змогли не тільки налагодити більш високу якість свого життя, а й допомагають іншим ВПО вийти з депресії і налагодити своє життя на новому місці.
11 Березня, 2024 р., 08:59
У Золотопотіцькій   громаді 07  березня 2024 року проведено майстер-клас з декупажу тарілок за участю дітей і дорослих з числа внутрішньо переміщених осіб в рамках проєкту "Рівний-Рівному".  
06 Березня, 2024 р., 10:35
ЯКЩО ВИ СТАЛИ СВІДКОМ ФАКТІВ ЗАГРОЗИ ДОВКІЛЛЮ - ПОВІДОМТЕ ПРО ЦЕ У ЗАСТОСУНКУ ЕКОЗАГРОЗА!  

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь