ЗОЛОТОПОТІЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Тернопільська область, Чортківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Програма №б-н «ПРОГРАМА МОБІЛІЗАЦІЇ ЗУСИЛЬ ЗОЛОТОПОТІЦЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ, БУЧАЦЬКОЇ ДЕРЖАВНОЇ ПОДАТКОВОЇ ІНСПЕКЦІЇ ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ ДПС У ТЕРНОПІЛЬСЬКІЙ ОБЛАСТІ ІЗ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ НАДХОДЖЕНЬ ДО МІСЦЕВОГО БЮДЖЕТУ НА 2021 РІК»

Кількість переглядів: 88
Скликання: Восьме скликання
Сесія: Дванадцята сесія
Тип документу: Програма
Дата: 26.07.2021
Автор: Дем`янчук Уляна Тарасівна
Номер документу: б-н
Назва документу: ПРОГРАМА МОБІЛІЗАЦІЇ ЗУСИЛЬ ЗОЛОТОПОТІЦЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ, БУЧАЦЬКОЇ ДЕРЖАВНОЇ ПОДАТКОВОЇ ІНСПЕКЦІЇ ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ ДПС У ТЕРНОПІЛЬСЬКІЙ ОБЛАСТІ ІЗ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ НАДХОДЖЕНЬ ДО МІСЦЕВОГО БЮДЖЕТУ НА 2021 РІК
Прикріплені файли:

 

 

ПРОГРАМА

МОБІЛІЗАЦІЇ ЗУСИЛЬ ЗОЛОТОПОТІЦЬКОЇ   СЕЛИЩНОЇ   РАДИ,  БУЧАЦЬКОЇ ДЕРЖАВНОЇ ПОДАТКОВОЇ ІНСПЕКЦІЇ ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ ДПС У ТЕРНОПІЛЬСЬКІЙ ОБЛАСТІ ІЗ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ НАДХОДЖЕНЬ ДО МІСЦЕВОГО БЮДЖЕТУ НА 2021 РІК

 

ПАСПОРТ

1.

Ініціатор розроблення програми

  Бучацька державна податкова інспекція Головного управління ДПС у Тернопільській області (далі ГУ ДПС у Тернопільській області)

2.

Розробник програми

ГУ ДПС у Тернопільській області

3.

Співрозробники програми

Золотопотіцька селищна рада  

4.

Відповідальний виконавець програми

 ГУ ДПС у Тернопільській області

5.

Учасники програми

ГУ ДПС у Тернопільській області

Структурні підрозділи  Золотопотіцької селищної    ради 

 

6.

Термін реалізації програми

2021

7.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми, всього, у тому числі:

 10 тис.грн.

7.1.

коштівмісцевогобюджету (в межах затвердженого кошторису)

 10 тис.грн.

 

І.Обґрунтування необхідності Програми

 

       Програма мобілізації зусиль Золотопотіцької селищної  ради,  Бучацької ДПІ Головного управління ДПС у Тернопільській області по забезпеченню надходжень до місцевого бюджету (в подальшому Програма) розроблена на основі Податкового кодексу України, Закону України “Про державну службу”, Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні".

        Програма  являє собою комплекс заходів, які сприятимуть розвитку економіки міста, і на цій основі, забезпеченню повного задоволення  соціальних потреб. Зокрема, створенню сприятливих умов для розвитку підприємництва, збільшенню випуску якісних конкурентноздатних товарів, насиченню товарних ринків; зведенню до мінімуму негативного впливу на економіку міста тіньового бізнесу; максимальному поєднанню інтересів суб’єктів підприємницької діяльності - платників податків з інтересами податкової служби, надходженню коштів до бюджетів всіх рівнів на основі добровільного виконання платниками своїх податкових зобов’язань.

Бучацькою ДПІ ГУ ДПС у Тернопільській області в результаті вжиття заходів, спрямованих на реалізацію завдань з виконання планових показників надходжень до бюджету  по суб'єктах  господарювання протягом 2020 року мобілізовано   3,3 млн. грн. Розпис доходів виконано на 117,4%.

 

Бучацькою ДПІ ГУ ДПС у Тернопільській області на постій основі вживаються заходи до підприємств, які мають заборгованість перед працівниками по заробітній платі, податку на доходи фізичних осіб та виплатах із соціального страхування.

            В 2020 році  за рахунок вжитих до посадових осіб заходів впливу спільно з органами місцевого самоврядування та правоохоронними органами, ліквідовувалась заборгованість по виплаті заробітної плати найманим працівникам по суб’єктах господарювання-юридичних особах  та відповідно  зменшилась заборгованість з виплати заробітної плати.

           Бучацькою ДПІ ГУ ДПС у Тернопільській області надано  органам місцевого самоврядування перелік  СГД юридичних та фізичних осіб Бучацького району для вжиття заходів до посадових осіб та підприємців на засіданнях комісій   щодо забезпечення підвищення рівня заробітної плати, погашення заборгованості із виплати заробітної плати та оформлення трудових відносин з працівниками, а також недотримання умов Меморандумів, укладених з Теребовлянським управлінням  ГУ ДПС у Тернопільській області

             Приймалась участь фахівцями Бучацької ДПІ ГУ ДПС у Тернопільській області в  засіданнях комісії при органах місцевого самоврядування з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати, сплати податків та внесення обов’язкових платежів, підвищення рівня оплати праці найманим працівникам, на яких заслуховувались  СГД-юридичні та фізичні осіби. Крім цього, робочою групою за ініціативи Теребовлянського управління  ГУ ДПС у Тернопільській області, проведено комісійні обстеження стану дотримання чинного законодавства щодо оформлення трудових відносин та оплати праці   об»єктів, на яких здійснюють діяльність  СГД- юридичних та фізичних осіб, за результатами яких легалізовано  наймані працівники, в тому числі шляхом укладення   трудових договорів,  договорів професійного навчання шляхом проведення стажування та договорів цивільно-правового характеру.

            За результатами проведеної кампанії декларування доходів громадян за 2019рік громадянами Бучацького району подано  податкові декларації  про майновий стан і доходи, в т.ч. на повернення податкової знижки.

 

  Зростанню довіри платників податків до органів Державної податкової   служби  та податкової свідомості громадян щодо добровільної і своєчасної сплати податків сприяє кваліфіковане обслуговування платників податків в Центрі обслуговування платників Бучацької ДПІ ГУ ДПС у Тернопільській області.

 За 2020рік послугами Центру обслуговування скористались  більш як 6 тисяч відвідувачів з питань подання звітності, надання адмінпослуг та консультацій.

 Фахівцями Бучацької ДПІ ГУ ДПС у Тернопільській області постійно платникам податків надаються  адмінпослуги.

На покриття прямих витрат на здійснення функцій з адміністрування податків (вручення повідомлень-рішень на сплату податку, усунення порушень при нарахуванні та сплаті, застосуванні штрафних санкцій), які сплачуються до місцевого бюджету (податок на доходи фізичних осіб, плата за землю та орендна плата з юридичних та фізичних осіб, єдиний податок на підприємницьку діяльність з юридичних та фізичних осіб, транспортний податок, податок на нерухоме майно, акцизний податок та інші), оформлення матеріалів для звернення з позовними заявами відповідно до вимог ст. 95 ПК України стосовно стягнення податкової заборгованості та для передачі заяв про визнання боржників банкрутами, вжиття заходів по погашенню податкового боргу та заборгованості по єдиному внеску лише на 2020 рік потрібно щонайменше 10 тис. грн.

 

ІІ. Мета і основні завдання програми

  

               Програма мобілізації зусиль Золотопотіцької селищної  ради, Головного управління ДПС у Тернопільській області по забезпеченню надходжень до місцевого бюджету на 2021 рік враховує створення нових технологій податкової діяльності, які базуватимуться на використанні сучасної комп’ютерної техніки для створення бази, яка дозволить систематично і широко використовувати внутрішню та зовнішню інформацію для планування і виконання функцій щодо контролю за сплатою податків і зборів, аудиту, ефективної боротьби з ухиленнями від сплати і скорочення розмірів тіньової економіки.

            В цілому ж робота по адмініструванню податків та зборів, забезпеченню надходжень до місцевого бюджету, яка враховує нову філософію партнерських відносин з платниками податків включає в себе:

-удосконалення системи планування (прогнозування) та обліку надходжень до бюджету;

-удосконалення системи стягнення податків;

-впровадження сучасних інформаційних технологій в оподаткуванні;

-удосконалення роботи з платниками податків;

-покращення матеріально-технічної бази податкової служби.

 

III. Обґрунтування шляхів і засобів розв'язання проблеми

  

 Створення інформаційно-розвиненої державної податкової служби є запорукою успішного виконання завдань, визначених законодавством, що дозволить уникнути значної кількості наявних проблем.

            Реалізація програми забезпечить виконання Теребовлянським управлінням  ГУ ДПС у Тернопільській області основних стратегічних цілей та організації надання послуг відповідно до світових стандартів якості обслуговування платників податків.

 

IV. Обсяги, джерела фінансування та строки виконання Програми

 

Джерелом фінансування заходів  програми є кошти місцевого бюджету.

 

                                                                                                                                                  тис. грн.

Обсяг коштів, які пропонується залучити на виконання Програми

2021рік

Усього витрат на виконання Програми

Обсяг ресурсів, усього, у тому числі:

10,0

10,0

місцевий бюджет

10,0

10,0

 

V. Перелік завдань і заходів програми та результативні показники

 

За результатами реалізації програми передбачається досягнути розширення  бази оподаткування за рахунок:

- виявлення додаткових джерел наповнення місцевого бюджету, в тому числі від підприємств "мінімізаторів" та тих, що входять до груп "ризику" та щорічне збільшення  очікуваних поступлень  до місцевого бюджету :

- єдиного податку з  юридичних та фізичних осіб – підприємців;

- податку на доходи фізичних осіб;

- акцизного податку  з реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів ;

- податку на нерухоме майно;

- транспортного податку ;

- плати за землю .

- забезпечення  системності та стабільності процесу оподаткування  за рахунок модернізації роботи та зміцнення матеріально – технічної бази  Бучацької ДПІ Головного управління ДПС у Тернопільській області;

- створення  комфортних умов для платників податків в Центрі обслуговування платників  та підвищення  оперативності  та якості  надання адміністративних послуг;

- скорочення  та ліквідація податкового боргу шляхом налагодження тісної співпраці з органами державної  виконавчої служби, оперативного та своєчасного направлення податкових вимог СГД, які допустили податковий борг;

- створення  умов для партнерських взаємовідносин фіскальної служби та платників податків;

- формування позитивної громадської думки щодо діяльності органів ДПС;

- впровадження сучасних інформаційних технологій з метою підвищення рівня інформаційної культури та загального освітнього рівня населення.

 

В результаті виконання програми буде забезпечено повноцінне функціонування системи якісного надання податкових послуг, реалізацію  державної  політики в сфері оподаткування.

 

VI. Напрями діяльності та заходи Програми  

Назва

Перелік

Строк

Вико­

Джерела

Орієнтовні

Очікувани

напряму

заходів

вико­

навці

фінансу­

обсяги

й

діяльнос

програми

Нання

 

вання

фінансування

результат

ті

 

Заходу

 

 

( вартість ) тис. грн. у тому числі:

 

Матеріально-

Технічне

Забезпечення Бучацької ДПІ

ГУ ДПС у Тернопільській області

Придбання

комп’ютерної та

копіювальної

техніки, серверів. Забезпечення робочих місць державних службовців необхідним обладнанням, інвентарем та іншими матеріалами, канцтоварами та послугами для здійснення покладених повноважень.

Поточний ремонт приміщення.

 

   2021

ГУ ДПС у Тернопільській області

Місцевий

2021- 10,0

 

 

Підвищення

ефективності якісного виконання функціональних обов»язків, підвищення ефективності адміністрування податків та зборів, надання якісних послуг громадянам та бізнесу, як результат забезпечення наповнення дохідної частини бюджету а також приведення у  відповідність належних умов для ефективної роботи працівників Бучацької ДПІ ГУ ДПС у Тернопільській області та для зручності клієнтів.

 

 

 

VIІ. Контроль за виконанням програми

 

     Виконання програми забезпечується Головного управління ДПС у Тернопільській області, виконавчими органами Золотопотіцької селищної    ради. Координація дій щодо виконання заходів Програми покладена на Головне управління ДПС у Тернопільській області.

    Безпосередній контроль за виконанням заходів і завдань Програми здійснює відповідальний виконавець, а за цільовим та ефективним використанням коштів - головний розпорядник коштів.

    В ході реалізації Програми допускається коригування заходів, внесення змін і доповнень до  програми.

 

Розробник програми: ГУ ДПС у Тернопільській області

 

Селищний  голова                                                       Михайло ПРОКІПЧУК

 

 

 

 

Золотопотіцька  селищна рада

Бучацький район Тернопільська область

------------------------------------------------------------------------------

48451 смт.Золотий Потік , вул.Д.Галицького,107

тел. (03544)  3-10-42;  3-10-31; 3-10-43; е-mail: zpotiksrada@ukr.net, 04392735@mail.gov.ua

р/р UA328201720344200033000046739  в УДКСУ в Бучацькому районі, МФО 820172, код 04392735

___________________________________________________________________

 

 

 

 

ПРОЕКТ РІШЕННЯ

 

 

Програма мобілізації

зусиль Золотопотіцької селищної    ради,

Бучацької державної податкової інспекції

Головного управління

ДПС у Тернопільській області

по забезпеченню надходжень до місцевого

бюджету на 2021 р.

 

 

З метою збільшення надходження коштів до місцевого бюджету на основі добровільного виконання платниками своїх податкових зобов'язань, дотримання фінансової дисципліни  та керуючись Законом України "Про місцеве самоврядування в Україні", Податкового  кодексу України, враховуючи висновки постійної комісії селищної ради з питань бюджету та фінансів, Золотопотіцька  селищна   рада

 

ВИРІШИЛА:

1. Затвердити Програму мобілізації зусиль Золотопотіцької селищної    ради, Бучацької ДПІ  Головного управління ДПС у Тернопільській області по забезпеченню надходжень до місцевого бюджету на 2021 р. (додається).

2. Фінансовому управлінню Золотопотіцької селищної    ради   забезпечити щорічне фінансування заходів для виконання даної Програми в межах коштів, передбачених бюджетом на відповідні роки.

3. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію селищної ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів, інвестицій, регуляторної політики, торгівлі, послуг та розвитку підприємництва.

 

 

https://rada.info/upload/users_files/04392735/4d66c693cb6b5a2b8604be2492bae053.docx

 

Селищний голова                                                                             Михайло ПРОКІПЧУК

         

 

 

 

 

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь